Welkom » Informatie » Zwangerschap

Zwangerschap

Ben je zwanger? Gefeliciteerd!

De zorgverleners van IJmond Geboortezorg staan voor je klaar om je te begeleiden tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. Als je een positieve zwangerschapstest hebt, kun je contact opnemen met een verloskundige praktijk bij jou in de buurt. Als je om een medische reden tijdens de zwangerschap onder controle komt bij een gynaecoloog kun je zelf een afspraak maken bij het Rode Kruis Ziekenhuis of word je doorverwezen door de verloskundige.

De verschillende verloskundige praktijken en het Rode Kruis Ziekenhuis vind je op de overzichtspagina op deze site.
Via de website van de verloskundige praktijk van jouw keuze kun je een aanmeldingsformulier invullen.

Om de zorg voor jou en je (ongeboren) kind zo goed mogelijk af te stemmen op wat je nodig hebt, bespreken verloskundigen en gynaecologen van IJmond Geboortezorg jouw zwangerschap. Dit doen we na je eerste gesprek bij de verloskundige of de gynaecoloog (het intakegesprek). Op deze manier krijgen we vanaf het begin gelijk een goed beeld van jouw zwangerschap en kunnen we samen de zorg nog beter organiseren.

Mocht je alvast wat meer informatie willen, dan kunnen we je site Alles Over Zwanger aanbevelen. Hier vind je betrouwbare informatie over zwangerschap en alles wat er mee samenhangt.

Daarnaast kun je op onze site ook interessante informatiefolders vinden.