Welkom » Informatie » Voorlichtingsavonden

Voorlichtingsavonden

Binnen IJmond Geboortezorg organiseren we samen met het Rode Kruis Ziekenhuis voorlichtingsavonden over alles wat je wilt weten rondom de bevalling. We hebben deze avonden zorgvuldig met elkaar samengesteld. Jullie krijgen dus informatie van zowel de verloskundigen die in de wijk werken als over de zorg die in het RKZ ziekenhuis gegeven wordt.

Kijk hier alvast hoe de verloskamers eruit zien: video verloskamers RKZ.

De ‘zwangeren informatie avonden’ worden gehouden in het Rode Kruis Ziekenhuis. Zie voor actuele data en aanmelding: Agenda voorlichtingsavond

In verband met de ‘corona-maatregelen’ gaan groepsbijeenkomsten, zoals informatieavonden en Centering Pregnancy-bijeenkomsten voorlopig niet door, in ieder geval tot eind 2020.

Zie voor alle actuele informatie over de corona maatregelen: https://ijmondgeboortezorg.nl/corona-maatregelen/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursussen voor tijdens de zwangerschap:

Er worden veel soorten cursussen gegeven rondom zwanger zijn en bevallen. Bij sommige cursussen doe je ook oefeningen. Denk aan bijvoorbeeld de volgende mogelijkheden:

  • Yoga
  • Zwemmen
  • Gymnastiek
  • Samen Bevallen
  • Haptonomie
  • Hypnobirthing

Niet alle cursussen worden in elke regio gegeven. Vraag aan je verloskundige welke cursussen er in jouw wijk gegeven worden. Kijk eventueel op de sites van de diverse verloskundige praktijken. Je vind deze via zorgverleners.