Zorg voor Nepal update

woensdag, 21 december 2022

Vanwege het 5 jarige lustrum van de IGO wilden we aandacht geven aan Stichting Zorg voor Nepal. Deze stichting zet zich in voor een spoedpost in een klein dorpje bij Kathmandu. Bij deze spoedpost zijn o.a. een arts en sinds kort ook een verloskundige werkzaam. Naast spoedopvang wordt er ook veel voorlichting gegeven. Via Konstantin (physician assistant op cardiologie in het RKZ) zijn we met de stichting in aanraking gekomen. Hij heeft de stichting opgezet en zet zich samen met zijn vrouw al ruim 12 jaar in voor deze spoedpost. 
Konstantin vertelt graag over zijn stichting. In dit filmpje kun je zijn verhaal horen en zien hoe de spoedpost er uit ziet; https://youtu.be/BHlaGufLMUs

De afgelopen maand hebben we een aantal activiteiten bedacht om zo geld in te zamelen voor dit goede doel. Helaas bleek de december maand niet zo’n goede maand te zijn voor deze activiteiten. De avondwandelingen zijn wel doorgegaan. Het was zeer gezellig en leuk om met meerdere collega’s uit de IGO samen te lopen.

Mocht je niet aan de activiteiten kunnen meedoen, maar wel de stichting Zorg voor Nepal wil steunen dan kan dat door een donatie over te maken naar rekeningnummer NL52RABO0304961493 t.n.v. Stichting Zorg voor Nepal ovv Inzamelingsactie VSV IJmond. Jouw donatie maakt het verschil!