Echo EMK

woensdag, 21 december 2022

Vanaf 1 januari 2023 gaat het EMK (Echocentrum Midden Kennemerland) verder in een andere opzet.
De locatie aan de Mozartstraat in Heemskerk wordt ingeruild voor drie nieuwe ruimtes op de praktijken Beverwijk, Castricum en Heemskerk.
Na bijna 14 jaar in de huidige vorm is het tijd voor verandering. De zwangere van nu wil haar zorg dichtbij en bij voorkeur op één plek. Geboortezorg is continue in beweging en dat maakt dat wij hebben gekozen mee te bewegen, zodat we zwangeren dit ook in onze regio kunnen bieden.
De echo’s blijven gemaakt worden door onze vertrouwde echoscopistes volgens alle kwaliteitsnormen zoals we die regionaal met elkaar hebben afgesproken.
De zwangeren kan dus op de locatie van hun eigen verloskundigenpraktijk terecht voor hun echo onderzoeken. In een spoedsituatie of wanneer de zwangere dat wil, kunnen zij ook terecht op één van de andere EMK locaties. De capaciteit van de echodiagnostiek zal dus niet anders zijn dan we gewend waren!
Gelijktijdig met de veranderingen bij het EMK heeft de praktijk Uitgeest/Akersloot ervoor gekozen ook op de praktijk echoscopie aan te bieden aan hun cliënten.
Dit betekent dat vanaf het nieuwe jaar op alle IGO locaties echo’s worden gemaakt.