Update Kansrijke Start

donderdag, 30 juni 2022

In mei hebben we als werkgroep afscheid genomen van de toppers Ellen, Abygael en Ruth. Nogmaals dank voor al hun inzet en energie waardoor Kansrijke Start binnen IJmond Geboortezorg vorm heeft gekregen!
Op dit moment bereiden we een verlenging van de subsidies voor de functie ondersteuner geboortezorg en vergoeding eigen bijdrage kraamzorg voor. In de korte tijd dat we hiermee werken blijkt het al super waardevol te zijn! Voor de professioneel betrokkenen maar natuurlijk met name voor de moeders.

Zo was er gisteren nog een gezin dat versteld stond van de zorg en aandacht die we aan hen besteden waardoor zij zich echt gehoord voelen en daarmee het vertrouwen in het ouderschap voelen groeien! En er zijn meer voorbeelden bijvoorbeeld moeders die voor financiële zorgen naar de juiste plek worden begeleid,  babyspullen die geregeld zijn bij een jonge, alleenstaande moeder. Dit zijn slechts een paar van zulke mooie successen!

De focus ligt dus nu op het verlengen van deze twee extra ondersteuningsmogelijkheden. In het najaar gaan wij als werkgroep nadenken over eventueel nieuwe mogelijkheden die bijdragen aan een kansrijke start.