Even voorstellen… de waarnemers van IJmond Geboortezorg – deel 1

donderdag, 30 juni 2022

Naomi Dettmer

Ik wil mezelf graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Naomi Dettmer, ik ben 24 jaar oud en woon in Krommenie. Ik ben sinds december 2021 afgestudeerd als verloskundige aan de academie in Amsterdam. Sindsdien werk ik als waarneemster, tot september bij Poppie, en doe ik af en toe een dienst voor Uitgeest/Velserbroek. Vanaf september zal ik vast in het team van Uitgeest/Velserbroek komen. 
 
Al sinds klein meisje droom ik van dit mooie beroep en ben ik gefascineerd door de zwangerschap en nieuw leven; de verloskunde is echt mijn passie. Hiernaast hou ik van leuke dingen doen met vriendinnen, reizen, zingen en wandelen over de Veluwe, waar mijn vriend woont en ik veel van mijn vrije tijd doorbreng. Ik hoop op een fijne samenwerking en kijk er naar uit om jullie snel tegen te komen op de werkvloer! Groetjes, Naomi.

Donja van der Eng

Mijn naam in Donja vd Eng, 26 jaar oud en woon in Akersloot. Ik ben afgelopen maart afgestudeerd aan de VAA en mocht daarna gelijk deel uitmaken van het gezellige team van Uitgeest/ Velserbroek. Zwangerschap en geboorte heeft mij altijd al gefascineerd. Het was voor mij dan ook een logische keuze om de opleiding tot verloskundige te gaan doen. Een keuze waar ik zeker geen spijt van heb. Voordat ik aan de opleiding begon heb ik eerst een tijdje gereisd naar oa Nieuw-Zeeland. Na een drukke dienst maak ik graag een lange wandeling, lees ik een goed boek of bak ik graag nieuwe dingen. Ik kijk ernaar uit om met jullie samen te mogen werken. Groetjes, Donja 

Rikkie Gemmeke

Mijn naam is Rikkie Gemmeke. Sommigen van jullie heb ik al ontmoet en anderen zal ik in de nabije toekomst vast en zeker gaan ontmoeten. Ik ben moeder van een zoon (2009) en twee dochters (2013 & 2020). Na ruim 10 jaar werkzaam te zijn geweest in een ander vakgebied (Orthopedagogiek / Raad voor de Kinderbescherming), heb ik besloten mijn droom achterna te gaan en verloskunde te gaan studeren. Ik heb de opleiding gevolgd aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. Sinds mijn beëdiging half februari 2022 ben ik aan het werk als verloskundige bij de praktijken Velserbroek/IJmuiden en Uitgeest/Akersloot.
Gedurende mijn opleiding heb ik bij verschillende praktijken in de regio stagegelopen en heb ik kennis mogen maken met de toch wel unieke samenwerking tussen alle geboortezorgers in deze regio, iedereen vanuit zijn of haar eigen expertise met aandacht voor elkaar. Fijn dat ik hier nu zelf onderdeel van uit kan maken! En met jullie de samenwerking aan mag gaan in de diverse fases van de zwangerschap, bevalling en in de kraamweek. Tot dan, groet, Rikkie