Pijnverzachting en omgaan met pijn

woensdag, 16 februari 2022

Nu je zwanger bent, heb je ongetwijfeld veel vragen. Bijvoorbeeld over pijn tijdens de bevalling. Hoe erg zal die zijn? En wat als je er niet tegen kunt? Kun je dan iets tegen de pijn krijgen?

Bevallen doet pijn. Daar kan niemand omheen. Maar elke bevalling is anders. Hoeveel pijn jij zult hebben en waar precies, kan niemand voorspellen. Gelukkig zijn er allerlei manieren om de pijn te verzachten. Met en zonder medicijnen. Thuis of in het ziekenhuis. Hier lees je wat de mogelijkheden zijn. Dat kan je helpen om je straks meer op je gemak te voelen en minder pijn te hebben. Deze informatie beschrijft alle mogelijkheden die we binnen de samenwerkingsorganisatie IJmond Geboortezorg hebben. Hier zijn alle verloskundigenpraktijken in de regio, het Rode Kruis Ziekenhuis, echopraktijken en RKZ Kraamzorg en De Kraamvogel bij aangesloten. Zo weet je meteen wat er allemaal kan tijdens jouw bevalling. Deze informatie is gebaseerd de folder ‘Jouw bevalling: Hoe ga je om met pijn?’ van de KNOV.

Dit kun je zelf doen vóór de bevalling

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. 

Een paar feiten over weeën en pijn

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings.